Din cand in cand pe Facebook vezi o gramada de concursuri gen “Da share si poti castiga unu din cele 200 Samsung ultimul model” oferite de o vedeta.

In prima parte a articolului va voi explica cum sa va dati seama de unastfel de concurs fake si unul real iar in partea a 2 va explic pentru ce se fac aceste false concursuri.

Ultimul daca bine imi amintesc era cel cu Andra care isi da Mercedesul vechi cu ocazia deschiderii noii pagini. Serios???? Dar v-ati gandit vreo clipa de ce ar deschide o pagina noua, sa se chinuie ani la rand sa-si stranga iar milioane de like-uri. Si va explic eu de ce nu vor face asta:

  • De aproximativ un an Facebook a inceput verificarea autenticitatii unei pagini de FB. Prin urmare o persoana discuta cu tine personal si iti acorda, sa zicem asa, privilegiul de pagina verificata.(e in poza de mai jos la pagina reala o sageata care indica semnul de pagina verificata, acel semn de bifat in cerc albastru).
  • Majoritatea au milioane de like-uri,  e foarte greu sa ajungi iar la acel numar.
  • Acele pagini care creeaza acele concursuri sunt pagini noi care nu nici o legatura cu personalitatile de care se folosesc.

falsa    reala

Bun. Acum hai sa-ti explic de ce se fac aceste concursuri:

  1. Firmele serioase le fac pentru a obtine beneficii, like-uri share-uri prin sprijinul nostru, al vostru, participand la astfel de concursuri va ofera voua premii in loc sa plateasca la Facebook ca sa iti apara tie sa dai like. Acele concursuri reale le poti deosebi mai ales prin prisma faptului ca nu-ti ofera premii exorbitante ci produse. De exemplu la o cafenea primesti cafea pentru o luna, la o sala de fitness un abonament pe 3 luni, la un magazin de haine un produs, sau voucher in valoare de cativa zeci de lei, maxim cateva sute. Avem si noi un concurs pe pagina de Facebook FirmeDeva
  2. Paginile false le poti recunoaste foarte usor: sunt nou create, nu au continut postat, nu au detalii, date de contact.
  3. Ce au de castigat cei care le fac? Hai sa-ti zic si asta 🙂 numele paginii il poti schimba cand vrei tu la fel nickname-ul paginii. Ok strange in cateva zile 100.000 mii like-uri pe baza acelui concurs fals. Sterge postarea cu concursul, automat dispare de la toata lumea care a dat share, sterge tot continutul, schimba numele paginii cu al unei firme sau un serviciu de promovare content video, bancuri etc si asa s-au trezit cu o pagina de 100.000 de urmaritori. Nu e misto? Ba da. App 100.000  like-uri sa le platesti la Facebook valoreaza 50.000 Lei(da ai citit bine e aproximativ 0,5 lei un like).

Ce zici? Ai inteles acum ca nu vei castiga niciodata un Ferrari, Range Rover, Mercedes AMG, ultimul model de Samsung, Iphone ETC?

Daca ti-a placut articolul da-i si tu un share si/sau daca esti din Deva participa la concursul de pe pagina noastra de Facebook unde poti castiga un stick de 16 GB https://www.facebook.com/firme.deva/concurs stick 16 gb